Raak met goede duidelijke online teksten

Raak je lezers met goede en duidelijke online teksten

Ik ben freelance tekstschrijver Wendy van Dalen en hou van goede, duidelijke en niet te moeilijke online teksten. Teksten die niet om de hete brij heendraaien en teksten zonder te veel poespas. Want goede duidelijke online teksten raken de juiste snaren.
Zeker als je voor het wereldwijde web schrijft, bereik je veel meer met duidelijkheid en zeggen waar het op staat. Een bezoeker van een website screent namelijk binnen een paar seconden of een online pagina zijn verwachtingen waarmaakt.

Goede en duidelijke online teksten raken

Als mensen mij vragen wat ik doe en ik vertel dat ik SEO-teksten schrijf, dan kijken mensen me negen van de tien keer aan alsof ik ineens groen met een paars randje wordt. En heel eerlijk: tot een paar jaar terug had ik ook geen idee wat SEO betekent en wat het inhoudt. Ik kan beter zeggen: ik schrijf teksten waarmee je gemakkelijker wordt gevonden in Google. Goed, duidelijk en simpel, want daarmee raak je pas echt.

Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan?

Iets tegen een ander aan houden, iets over het weekend heen tillen, iets uitkristalliseren; als ik op kantoor bij een opdrachtgever werk, moet ik me vaak inhouden en niet met mijn ogen te rollen als ik deze termen hoor. Wat er mee wordt bedoeld, is mij vaak geheel onduidelijk en ik denk niet dat ik daar de enige in ben. Die verwarring heb je niet als je – yup, komt ‘ie – goede, duidelijke en simpele teksten gebruikt. Dus noem het beestje bij de naam. En raak met duidelijke en goede online teksten.

Duidelijkheid = vragen beantwoorden, niet oproepen

Hoewel de werknemers van de opdrachtgever hierboven precies weten wat er wordt bedoeld met bovenstaande kantoortermen, zijn ze voor mij als iemand die af en toe op kantoor is, soms niet te volgen. Dat is wat je wil, nee MOET voorkomen met jouw communicatie. Jouw teksten moeten vragen beantwoorden, niet oproepen.

Vergeet vakjargon, kies duidelijk en goede online teksten

Door content te delen op je website laat je jouw waarde zien en kan je jouw expertstatus opeisen in de zoekmachine. Wat kan jij, hoe werk jij en wat heeft jouw klant eraan als ze met jou in zee gaan? Ook daar moet geen twijfel over bestaan. Ga dus ook niet strooien met termen die binnen jouw vakgebied de normaalste zaak van de wereld zijn, maar die in de echte wereld voor vraagtekens zorgen. Stap uit jouw ondernemersrol en gebruik teksten die goed, duidelijk en simpel zijn. Vind je het lastig om jouw boodschap zo te formuleren dat het voor anderen duidelijk is wat je wil overbrengen? Laat mij je teksten nalopen en uitleggen wat je anders kan doen. Oefening baart kunst, na een tijd schud je vast de beste teksten uit je mouw. En blijf je het toch lastig vinden of kost het je te veel tijd en besteed je het schrijven van content liever uit? Dan kan ik dat natuurlijk ook op me nemen.

Zelf goede duidelijk online teksten schrijven

Kijk, we kunnen er heel interessant over doen, maar schrijven kan iedereen. Natuurlijk is de ene tekst interessanter dan de ander en leest een goed geschreven stuk lekkerder dan een epistel waar geen touw aan vast te knopen is. Met online teksten die goed en duidelijk zijn, raak je de lezer en bereik je jouw klanten.
Wil je graag zelf je teksten schrijven omdat je het leuk vindt om te doen en het beste weet waar jouw klant behoefte aan heeft? En weet jij al hoe en waar je de zoektermen moet invullen, maar twijfel je over je schrijftalenten? Ook dan kan ik helpen. Laat mij jouw teksten redigeren. Ik loop de zinsopbouw na en haal fouten uit de tekst, zonder jouw persoonlijkheid en doelgroep uit het oog te verliezen. Zodat ook jouw eigen teksten goed en duidelijk zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *