Van bladenmaker naar freelance SEO tekstschrijver in Hilversum

Van bladenmaker naar freelance SEO tekstschrijver

In mijn eerste blog vertelde ik dat ik – Wendy van Dalen – houd van afwisseling en lekker bezig zijn. Ik werk vanuit mijn bedrijf Fifty Four Media Producties als freelance journalist en copywriter in Hilversum voor verschillende opdrachtgevers en geen dag is hetzelfde. Ik ben na mijn studie Journalistiek begonnen als bladenmaker en werk inmiddels naast klussen voor magazines ook veel als freelance SEO tekstschrijver.

Freelance bladenmaker én SEO tekstschrijver

Magazines en werken als bladenmaker waren mijn eerste liefde. Maar er gebeurt inmiddels veel meer online. Ook mijn opdrachtgevers bevinden zich steeds meer op het wereldwijde web. Het hebben van een website is leuk, maar je moet ook goed gevonden worden. En dat is waar SEO om de hoek komt kijken. Door duidelijke en goede teksten en het gebruik van slimme keywords kan jouw website hoger terechtkomen in Google. Ik ben nu naast freelance bladenmaker en copywriter ook SEO tekstschrijver. Maar wat is SEO nou eigenlijk?

Wat is SEO en wat doet een SEO tekstschrijver?

SEO (je spreekt het uit als één woord; zee-oo) betekent Search Engine Optimalization, dus zoekmachineoptimalisatie. Hoe beter jouw website geoptimaliseerd is (denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de juiste zoekwoorden op de juiste plekken) en hoe beter jouw website de spelregels van Google meespeelt, hoe meer waarde de zoekmachine aan jouw site geeft en hoe hoger jij scoort in de zoekresultaten. Klinkt easy breezy, maar dat betekent wel dat er altijd werk – insert blog weinig tijd, wil wel juiste teksten – aan de winkel is.

Naast bladenmaker ook SEO tekstschrijver

Ik schrijf al een tijd SEO-teksten, maar mijn SEO-kennis bleef op de oppervlakte. De teksten die ik schreef waren duidelijk en informatief en ik wist waar ik achter de schermen de zoekterm moest invullen, maar ik wilde ook dieper in de materie duiken. Want op welke woorden wordt veel gezocht? Hoe houd je bij wie wat doet op jouw site? En de hamvraag: hoe werkt dat hoger ranken in Google nou echt? Ik kon dit allemaal zelf gaan uitzoeken (houd ik van), maar ik moest mijn tijd ook slim indelen. Iets met corona, kids veel thuis: je kent het vast. En dus besloot ik een complete SEO-training te volgen bij Gabriëlla van De SEO-School (aanrader!).

Een blije lezer is een blije zoekmachine

Duidelijke, informatieve en goed leesbare teksten schrijven zoals ik deed voordat ik aan de training begon, is hartstikke goed. Want (Gabriëlla hamerde hier op in de training) een blije lezer is een blije zoekmachine. Maar, als jouw website volgens de spelregels van Google is geoptimaliseerd bereik je nog véél meer. Als je jouw website en de inhoud op de juiste manier inricht, merkt de zoekmachine de site sneller op. Jouw website kan beter en sneller doorzocht en beoordeeld worden en als betrouwbaar en waardevol worden gezien. Win-win!

Freelance copywriter voor online en offline teksten

Zoals ik hierboven al schreef, is er altijd werk aan de winkel. Als je website eenmaal staat, technisch in orde is en geoptimaliseerd is, ben je er nog niet. Door steeds informatie te delen door middel van SEO-teksten, ziet de zoekmachine jou als waardevolle informatiebron. Dat doe je bijvoorbeeld met blogs waarin je vertelt over jouw werkzaamheden en diensten.
Wil jij hulp met het schrijven van blogs, brainstormen over onderwerpen of wil je dat iemand jouw teksten naloopt en SEO toepast? Ik kan je daarmee helpen. Neem geheel vrijblijvend contact met me op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *